Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

«Φουσκωμένος» είναι ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το 2014, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Το ΥΠΟΙΚ έχει ξεκινήσει τη... φοροεπιδρομή στην ακίνητη περιουσία των ελληνικών νοικοκυριών, προσδοκώντας να βάλει στα κρατικά ταμεία ποσό που θα φθάνει τα 2,650 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σε αυτά τα χρήματα δεν περιλαμβάνονται και εκείνα που θα έρθουν από τις αλλαγές στη φορολόγηση των ημι-υπαιθρίων, αυθαιρέτων και των εκτός σχεδίου ακινήτων.

Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, η επιβολή φόρου στα κενά-ξενοίκιαστα ακίνητα, σε συνδυσμό με τις τεράστιες προσαυξήσεις των επιφανειών ημι-υπαιθρίων και αυθαιρέτων καθώς και των εκτός σχεδίου ακινήτων που περιλήφθηκαν στις διορθωτικές δηλώσεις Ε9θ, θα εκτοξεύσει τους φόρους που θα πρέπει να πληρωθούν. Για την ακρίβεια, ενώ ο εισπρακτικός στόχος είναι 2,65 δισ. ευρώ, λόγω της προσθήκης νέων προς φορολόγηση επιφανειών, τα ποσά που τελικά θα βεβαιωθούν μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τα 5 δισ. ευρώ.

Σοβαρές κυρώσεις σε όσους δεν πληρώνουν

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, όσοι ιδιοκτήτες δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αστρονομικές υποχρεώσεις που θα τους επιβληθούν από τον δημευτικό αυτό φόρο, απειλούνται με τις παρακάτω εξοντωτικές συνέπειες, που έχουν συσσωρευτεί με παλαιότερες και πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα:

1. Αρνηση χορήγησης φορολογικής ενημερότητας.

2. Κατάσχεση τυχόν ενοικίων τους στα χέρια των ενοικιαστών τους.

3. Κατάσχεση του περιεχομένου του τραπεζικού λογαριασμού τους.

4. Εγγραφή κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας τους στο υποθηκοφυλακείο.

5. Δημοσίευση προγράμματος και εκπλειστηριασμός των ακινήτων τους.

Παράλληλα, όσοι αδυνατούν να καταβάλουν φόρους που υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ, ακόμη και αν δεν έχουν υποπέσει στην παραμικρή φορολογική παράβαση, θα αντιμετωπίσουν επιπροσθέτως και:

α) Άσκηση σε βάρος τους ποινικής δίωξης για τη μη εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο, με προβλεπόμενες πολυετείς ποινές φυλάκισης.

β) Αποστολή αναφοράς στην «Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες» (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), προκειμένου να επιληφθεί για περαιτέρω έρευνες που μπορεί να εκτείνονται και μέχρι το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών και τον εξονυχιστικό έλεγχο των κινήσεων (αναλήψεων-καταθέσεων) των τελευταίων ετών.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, 30 Ιουλίου έκλεισε η ηλεκτρονική πύλη για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ. Πλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υπολογισμού του φόρου για κάθε φορολογούμενο. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ δεν θα ταχυδρομηθούν στους ενδιαφερόμενους, αλλά θα αρχίσουν να αναρτώνται στο taxisnet σταδιακά από την 1η Αυγούστου και η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί εντός του ίδιου μήνα για τους περίπου 7 εκατ. φορολογούμενους, που θα κληθούν να πληρώσουν τον διπλό αυτό φόρο, σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση έως το τέλος Αυγούστου, και με έκπτωση 1,5% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έως το τέλος Αυγούστου.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης