Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Σε εξέλιξη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αναφορικά με υπόθεση απάτης από υπηρεσιακό γιατρό, χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο, του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.) κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ειδικότερα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει ότι ο 70χρονος γιατρός, εξέδιδε γνωματεύσεις ασθενών, βεβαιώνοντας την αναγκαιότητα αγοράς συγκεκριμένου ιατρικού είδους (ακουστικό βαρηκοΐας) και στη συνέχεια, ο ίδιος, συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Υγειονομικής Επιτροπής του Οργανισμού, ως ελεγκτής ιατρός, «ελέγχοντας» την ορθότητα των δικών του γνωματεύσεων.

Από την επεξεργασία και ανάλυση μεγάλου αριθμού εγκεκριμένων περιπτώσεων από την Υγειονομική Επιτροπή, όπου ο εμπλεκόμενος γιατρός γνωμάτευσε για την προμήθεια του συγκεκριμένου ιατρικού είδους, προέκυψε ότι μεγάλος αριθμός ασθενών προμηθεύτηκαν το ακουστικό βαρηκοΐας από το ίδιο κατάστημα, κατόπιν υποδείξεως και παρέμβασης του εμπλεκόμενου ιατρού.

Επιπλέον, άλλοι ασθενείς προμηθεύτηκαν το προαναφερόμενο ιατρικό είδος, χωρίς να εξετασθούν από κανέναν ιατρό, απευθείας από το εν λόγω κατάστημα, το οποίο προέβη στις «απαραίτητες» ενέργειες προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις χορήγησης αποζημίωσης για αγορά των συγκεκριμένων ακουστικών, κατόπιν ιατρικών γνωματεύσεων του εμπλεκόμενου ιατρού.

Επιπρόσθετα, μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων δεν παρέστησαν ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής, αν και έχουν εκδοθεί αντίστοιχες εγκριτικές αποφάσεις κατόπιν ιατρικών γνωματεύσεων του εμπλεκόμενου γιατρού.

Επίσης, κάποιοι από τους φερόμενους ως ασθενείς ουδέποτε εξετάσθηκαν, δεν είχαν καμία σχετική πάθηση ούτε και παρέλαβαν το συγκεκριμένο ιατρικό είδος, που φέρεται να αγόρασαν από το προαναφερόμενο κατάστημα.

Από τη δράση του συγκεκριμένου γιατρού προέκυψε ζημία εις βάρος του Ασφαλιστικού Οργανισμού, η οποία ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ. Το ακριβές ύψος της ζημίας θα καθορισθεί επακριβώς μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και περιλαμβάνει τον έλεγχο ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού εγγράφων.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης