Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Πλώρη για να καλύψει τα κενά που εμφάνισε το προηγούμενο διάστημα απόρροια της πολιτικής αστάθειας της χώρας βάζει ο τουρισμός. Οι σημαντικότερες αυξήσεις κρατήσεων μετά τις εκλογές αφορούν στους δημοφιλείς προορισμούς της νησιωτικής χώρας, με την Κέρκυρα να είναι στο +82%, τη Σαντορίνη στο +74%, τα Χανιά +76% και τη Μύκονο +27%. Μόνο η Αθήνα εξακολουθεί να κινείται σε αρνητικό έδαφος με -2%. Οι περισσότερες κρατήσεις προήλθαν από ΗΠΑ, Ιταλία και Αγγλία, ενώ η γερμανική αγορά παρουσίασε πτώση 2%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργο Τσακίρη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παρατηρείται σημαντική ανάσχεση του αρνητικού κλίματος όπου ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία που καταγράφονται από την Expedia. Ειδικότερα, μέσα από την πλατφόρμα της Expedia καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων κατά 27% το διάστημα 18-24 Ιουνίου 2012 έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι η 18η Ιουνίου ήταν η μέρα κατά την οποία σημειώθηκε ρεκόρ κρατήσεων προς την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο κλίμα της αναστροφής των κρατήσεων ο Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος των ελληνικών τουριστικών γραφείων (Hata), τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι η παρούσα αύξηση που εμφανίζεται μετά τις εκλογές οφείλεται σε κρατήσεις που ουσιαστικά "ξεπάγωσαν" με τη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης.

Από την πλευρά του, το μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών τουριστικών Επιχειρήσεων Αλέξανδρος Αγγελόπουλος τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι κάποιες κρατήσεις μπορεί να "ξεπάγωσαν", αλλά στο σύνολό τους δεν έχουν τέτοιο ρυθμό που να μας ενθουσιάζει. Οι πληγές των περασμένων 3 ετών είναι αγιάτρευτες. Καλούμαστε από τώρα να δουλέψουμε για την επόμενη χρονιά, με στόχο τη σημαντική αύξηση της ροής των κρατήσεων, αλλά και με βελτίωση των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργο Τσακίρη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παρατηρείται σημαντική ανάσχεση του αρνητικού κλίματος όπου ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία που καταγράφονται από την Expedia. Από τα στοιχεία των διαδικτυακών tour operators προκύπτουν τα εξής :

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Αγγλία Κυριακή Μπουλασίδου, σε μια εκ των σημαντικότερων αγορών για την Ελλάδα, επιβεβαίωσε ότι πράγματι μετά τις εκλογές κάτι φαίνεται ότι αλλάζει, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή ποσοτική αποτύπωση της εικόνας. Ωστόσο, ως επικεφαλής του γραφείου, η κ. Μπουλασίδου θα έχει δια ζώσης επικοινωνία με όλους σχεδόν τους Tour Operator's στην Αγγλία, προκειμένου να υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση για το που βαδίζουμε.

Η Ελλάδα, όπως ανέφερε, είναι παρούσα στη δυναμική αγορά της Αγγλίας, με την ηλεκτρονική επικοινωνιακή εκστρατεία "True Greece" να χαίρει της εκτίμησης και των τουριστικών πρακτόρων που την χρησιμοποιούν για να διαφημίσουν την Ελλάδα και μάλιστα χωρίς κόστος.

Μέχρι σήμερα, οι απώλειες των κρατήσεων από την αγγλική αγορά διαμορφώνονται στο 11% αλλά όπως εκτιμά η κ. Μπουλασίδου δεν πρόκειται για απογοητευτική επίδοση, καθώς η αγγλική κυβέρνηση δια των αρμοδίων αρχών έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου, για να μείνουν οι Άγγλοι στην πατρίδα τους, ελέω των Ολυμπιακών Αγώνων εφέτος. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη έχει ξοδεύσει 5 εκατ. ευρώ.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης