Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Τον δρόμο για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος των 500 ευρώ σε περίπου 75.000 ένστολους ανοίγει η απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το επίδομα θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 9 Μαϊου.

Από την απόφαση προκύπτει ότι δικαιούχοι της εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης είναι τα εν ενεργεία κατά την 31η Ιανουαρίου 2014 στελέχη ( ένστολο προσωπικό) των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Ακτοφυλακής με μηνιαίες τακτικές αποδοχές έως 1.500 ευρώ. Μειωμένο επίδομα δικαιούνται και όσοι ελάμβαναν στο ίδιο διάστημα αποδοχές έως 1.541 ευρώ .

Με την απόφαση Σταϊκούρα, δικαιούχοι του επιδόματος ορίζονται και όσοι είχαν τεθεί για οποιοδήποτε λόγο σε καθεστώς αργίας, διαθεσιμότητας κλπ. , εφόσον το σύνολο των αποδοχών του μηνός Ιανουαρίου 2014, που θα ελάμβαναν , εάν δεν είχαν τεθεί στο εν λόγω καθεστώς , δεν θα ξεπερνούσε το όριο αποδοχών που έχει τεθεί για τη χορήγηση της εφάπαξ παροχής.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα

Όσοι έπαιρναν τον Ιανουάριο τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως 1.500 ευρώ, δικαιούνται εφάπαξ ενίσχυση 500 ευρώ. Στις τακτικές μηνιαίες αποδοχές δεν περιλαμβάνονται η οικογενειακή παροχή, η ειδική αποζημίωση για κάθε ημέρα απασχόλησης πέραν του πενθήμερου, καθώς και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων. Επίσης δεν συνυπολογίζονται, τα πάσης φύσεως οδοιπορικά έξοδα και το Επίδομα Υπηρεσίας Αλλοδαπής, όπως άλλωστε και τυχόν αποδοχές καταβλήθηκαν τον Ιανουάριο αλλά αφορούσαν σε προγενέστερο χρονικό διάστημα.
Αντίθετα, υπολογίζονται στο ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών τα πάσης φύσεως επιδόματα κινδύνου ( πτητικό, καταδυτικό, ειδικών επιχειρήσεων, ναρκοπεδίων κλπ) . Τα επιδόματα αυτά θα μετρήσουν στις βασικές μηνιαίες αποδοχές διαιρώντας το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε το 2013 , με τον αριθμό 12 ( όσοι οι μήνες) και προσθέτοντάς το στις αποδοχές του Ιανουαρίου.

Για τους ένστολους των οποίων οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ αλλά είναι χαμηλότερες από 1.541 ευρώ , το επίδομα των 500 ευρώ μειώνεται κατά το γινόμενο του υπερβάλλοντος ποσού ( από τα 1.500 ευρώ) με τον αριθμό 12.

Για παράδειγμα , έστω ότι το άθροισμα των μικτών τακτικών αποδοχών στελέχους που αφορούν το μήνα Ιανουάριο του 2014, ανέρχεται στο ποσό των 1.505,72 ευρώ. Αρχικά το ποσό στρογγυλοποιείται στα 1.506 ευρώ. Τα 6 επιπλέον ευρώ οδηγούν σε μείωση της εφάπαξ παροχής κατά 72 ευρώ ( 6*12 = 72 ). Επομένως ο συγκεκριμένος δικαιούχος θα λάβει εφάπαξ ενίσχυση 428 ευρώ ( 500-72 =428) .

Ποιοι εξαιρούνται

Στους δικαιούχους του επιδόματος, σύμφωνα με την απόφαση δεν περιλαμβάνονται:

· Οι μαθητές ( που προέρχονται από ιδιώτες) των παραγωγικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
· Όσοι εκπληρώνουν υποχρέωση στρατιωτικής θητείας ( π.χ δόκιμοι και έφεδροι αξιωματικοί)
· Όσοι έχουν αφυπηρετήσει για οποιονδήποτε λόγο μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2014.
· Όσοι ευρίσκονταν την 31η Ιανουαρίου 2014, σε άδεια άνευ αποδοχών
· Όσοι δεν δικαιούνταν , την 31η Ιανουαρίου 2014, αποδοχές λόγω υπαγωγής τους σε καθεστώς λιποταξίας, άγνοιας, παράνομης απουσίας κλπ.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης