Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Εκρηκτικό εξακολουθεί να είναι το σκηνικό στον τομέα της Υγείας με τους γιατρούς και την ηγεσία του υπουργείου να τραβούν το σκοινί στα άκρα, ενώ ο οργανισμός του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να μετασχηματιστεί δραστικά.

Στελέχη του ΕΟΠΥΥ εκφράζουν στο «Βήμα» φόβους για «ξαφνικό θάνατο» του οργανισμούς ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης αυτής, ενώ τονίζουν ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να απολύσει 2.300 γιατρούς και μόνο αν πιεστεί να πάρει πίσω 500.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου για το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει ο Αδωνις Γεωργιάδης στην περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Σουζάνα Τζακάμπ.

Το σχέδιο προβλέπει την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Συνεπώς δεν θα παρέχει ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες παρά μόνο θα αγοράζει, ενώ οι υγειονομικές του μονάδες συγχωνεύονται μεταξύ τους, αλλά και με τα κέντρα Υγείας και μεταφέρονται στις υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ).

Εκεί, δηλαδή, όπου υπάγονται τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει για τους ασφαλισμένους μεγάλες αναμονές για τη διενέργεια εξετάσεων. Εκτός και αν επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα, όπου θα καταβάλλουν 15% συμμετοχή.

Επιπλέον οι 2.300 γιατροί που μέχρι σήμερα εργάζονταν στον ΕΟΠΥΥ θα απολυθούν, κατόπιν αξιολόγησής τους με βασικό κριτήριο την ειδικότητά, ενώ άλλοι τόσοι μετακινούνται στο ΕΣΥ.

Πρώτοι στον κατάλογο των απολυμένων είναι όλοι όσοι έχουν χειρουργική ειδικότητα. Ακολουθούν άλλες ειδικότητες, μη χειρουργικές, για τις οποίες θεωρείται ότι δεν έχουν μεγάλη... ζήτηση. Ανάμεσά τους, αλλεργιολόγοι, ενδοκρινολόγοι και πνευμονολόγοι. Το παράδοξο είναι ότι στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνονται και καρδιολόγοι, παρότι η συγκεκριμένη ιατρική ειδικότητα δέχεται πολλές επισκέψεις.

Οι ιατρικές ειδικότητες που θα ενσωματωθούν στο νέο σύστημα είναι οι εξής τρεις:

  • γενικής ιατρικής – παθολογίας
  • παιδιατρικής
  • οδοντιατρικής
Μαζί με τις υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ εξετάζεται και η μεταφορά στις ΥΠΕ των 26 φαρμακείων του Οργανισμού. Καθώς και η Υπηρεσία Ελέγχουν Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ).


Πηγή:.iefimerida.gr[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης