Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης και των νέων επεκτάσεων οικισμών με ταυτόχρονη ενίσχυση όλων των περιφερειακών αστικών κέντρων του Λεκανοπεδίου προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αθήνα.

Oπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται οι «νέες επεκτάσεις είναι εφικτές μόνο εφόσον ο υφιστάμενος πολεοδομικός χώρος είναι ανεπαρκής».

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος έγινε νωρίτερα σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο όλες οι παρατηρήσεις. Σημειώνεται ότι το κείμενο για το νέο Ρυθμιστικό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 και έκτοτε παραμένει μπλοκαρισμένο.

Στο νέο κείμενο δίνεται, μεταξύ άλλων, έμφαση στην ανάγκη σύνδεσης των νοτίων προαστίων με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ωστόσο, παραπέμπει σε ειδική μελέτη για το πώς πρέπει να γίνει σύνδεση.

Επίσης γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις μετακινήσεις με Μέσα Σταθερής Τροχιάς, ενώ το Ρυθμιστικό προβλέπει και την κατασκευή υποθαλάσσιας μονής σήραγγας για τη σύνδεση της Σαλαμίνας με το Πέραμα. Στους βασικούς στόχους είναι η αστική αναζωογόνηση, με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και αστικές αναπλάσεις, αλλά και η ενίσχυση της αγροτικής γης.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης