Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™


Φύλλο και φτερό τα αρχεία της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου, αλλά και το ληξιαρχείο
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Φύλλο και φτερό κάνει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. το βιβλίο νεογνών της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας και τα αρχεία του ληξιαρχείου του Δήμου Λαμιέων. Παρόμοιες έρευνες θα γίνουν και σε άλλα νοσοκομεία στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διεξάγουν οι Αδιάφθοροι, προκειμένου να διαπιστώσουν αν λειτουργούν οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας βρεφών από βαλκανικές χώρες και κυρίως από τη Βουλγαρία, καθώς και αν εμπλέκονται σ' αυτά κρατικοί υπάλληλοι.

Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως δείχνουν ότι από το 2007 έως το 2012 στη Λαμία έγιναν 274 γεννήσεις από μητέρες από τη Βουλγαρία. Εκατόν επτά από τα παιδιά αυτά δόθηκαν για υιοθεσία.

Η αύξουσα πορεία γεννήσεων και υιοθεσιών ξεκίνησε από το 2007 και από τα 43 παιδιά από τη Βουλγαρία που γεννήθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, τα 13 δόθηκαν για υιοθεσία. Το 2008, όπως και το 2009 γεννήθηκαν από 51 παιδιά από τη Βουλγαρία και υιοθετήθηκαν αντίστοιχα τα 18 και τα 24. Το 2010 από τις 77 γυναίκες από τη Βουλγαρία που γέννησαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, οι 33 έδωσαν τα παιδιά τους για υιοθεσία.

Υπό διερεύνηση βρίσκεται και το γεγονός ότι από όλες τις αλλοδαπές μητέρες που γεννούσαν στο νοσοκομείο, κυρίως οι Βουλγάρες έδιναν τα παιδιά για υιοθεσία. Οι έρευνες άρχισαν από την υπόθεση της μικρής Μαρίας και όπως φαίνεται η υπόθεση έχει μεγάλο βάθος.

Η περιοχή της Λαμίας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για υπόθεση οργανωμένης αγοραπωλησίας βρεφών από τη Βουλγαρία. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος
Τον Ιανουάριο του 2011 και στη Λαμία είχε συλληφθεί ο αρχηγός του κυκλώματος. Στο σπίτι του είχε βρεθεί ένα κοριτσάκι 25 ημερών το οποίο όπως είχε ανακοινωθεί τότε είχε αφαιρεθεί διά της βίας από την μητέρα του προκειμένου να πουληθεί. Η έρευνα είχε γίνει με τη συνεργασία των Αρχών της Βουλγαρίας και σε ταυτόχρονη επιχείρηση στην Αθήνα, τη Λαμία, στις πόλεις Βάρνα, Μπουργκάς και Γιαμπόλ είχαν συλληφθεί 12 μέλη της συμμορίας.

Οπως είχε προκύψει, εντόπιζαν γυναίκες Ρομά στους τελευταίους μήνες της κύησης, τις έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα για να γεννήσουν και στη συνέχεια πουλούσαν τα βρέφη για 20.000 και 25.000 ευρώ.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης