Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Αλλάζει ριζικά το σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας από το 2014, καθώς θεσμοθετείται ένας νέος φόρος ο οποίος θα έχει μόνιμο χαρακτήρα σε όλα τα ανεξαιρέτως τα ακίνητα.
Η κυβέρνηση, ελπίζει πως ο νέος φόρος ο οποίος θα αντικαταστήσει το ΕΤΑ και τον ΦΑΠ, θα αποφέρει έσοδα 3,5 δισ. ευρώ, καθώς θα επιβληθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα κτίσματα, στα εντός σχεδίου οικόπεδα και στις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης όπως τους αγρούς και τα αγροτεμάχια, αναφέρει σε δημοσί9ευμα του το Εθνος.
Ποιοι κερδίζουν
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο θα δοθεί για διαβούλευση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ελαφρύνσεις θα προκύψουν σε όσους κατέχουν μόνο ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα και πληρώνουν σήμερα μόνο το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο νέος φόρος που θα επιβαρύνει κάθε ηλεκτροδοτούμενο κτίσμα θα είναι χαμηλότερος σε σχέση με το χαράτσι, ενώ μικρότερο φόρο σε σχέση με τα ποσά που πληρώνουν για το «χαράτσι» και τον ΦΑΠ, θα καταβάλλουν από το 2013 και οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας πολύ μεγάλης αξίας.
Ποιοι βγαίνουν ζημιωμένοι
Στον αντίποδα, οι χαμένοι του νέου Ενιαίου Φόρου, είναι οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους:
Μονοκατοικίες των οποίων η συνολική και η αντικειμενική αξία της περιουσίας τους δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί, πληρώνουν σήμερα μόνο το ΕΤΑ μέσω της ΔΕΗ, ενώ τα οικόπεδα στα οποία βρίσκονται οι κατοικίες αυτές απαλλάσσονται από την φορολογία. Επίσης οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι απαλλάσσονται από τον ΦΑΠ για τις κατοικίες και τα οικόπεδα τους. Με τον Ενιαίο Φόρο θα πληρώνουν και τις μονοκατοικίες και για τα οικόπεδα.
Μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα τα περισσότερα από τα οποία δεν ενοικιάζονται. Οι ιδιοκτήτες τους, δεν πληρώνουν «χαράτσι» για αυτά τα κτίσματα, ωστόσο από το νέο έτος θα φορολογούνται.
Εντός σχεδίου οικόπεδα των ιδιοκτητών με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας χαμηλότερης των 200.000 ευρώ τα οποία σήμερα απαλλάσσονται από τον ΦΑΠ.
Αγροτεμάχια και λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίου που σήμερα δεν πληρώνουν φόρο.
Κτίσματα και οικόπεδα μικρής και μεσαίας αξίας σε περιοχές εντός σχεδίων πόλεων και ταυτόχρονα αγροτεμάχια δηλαδή εκτάσεις που σήμερα απαλλάσσονται από την φορολογία.
Πηγή: iefimerida.gr[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης