Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Σε μεγάλο βραχνά για το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να είναι η μη απόδοση ΦΠΑ, καθώς παρά τις οχλήσεις στους υπόχρεους, σταθερά ένα ποσοστό 20- 25% δεν υποβάλλει περιοδικές δηλώσεις και βέβαια δεν αποδίδει τον αναλογούντα φόρο. Με βάση τα στοιχεία του Αυγούστου, από τους 1.065.195 υπόχρεους, οι 223.048 ΔΕΝ υπέβαλαν περιοδική δήλωση και μόνο οι 13.898 «ευαισθητοποιήθηκαν» μετά από τηλεφώνημα ή ηλεκτρονικό μήνυμα του ΚΕΠΥΟ.
Υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι έρχεται ειδική ρύθμιση, με την οποία όσοι δεν υποβάλουν πάνω από 2 περιοδικές δηλώσεις θα μπαίνουν σε «μαύρη» λίστα, η οποία θα είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική σελίδα του ΚΕΠΥΟ. Οι ΑΦΜ των εν λόγω επιτηδευματιών θα είναι επί της ουσίας «μπλοκαρισμένοι», καθώς όποιος συναλλάσσεται με αυτούς, δεν θα του αναγνωρίζεται από την εφορία το παραστατικό της συναλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω Απόφαση- που ΔΕΝ θα αφορά στους οφειλέτες του Δημοσίου- θα συνοδευθεί από το πλαίσιο για την επέκταση των συμψηφισμών σε όλο τον δημόσιο τομέα, έτσι ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό άλλοθι σε όσους επικαλούνται οφειλές του Δημοσίου, για να μην υποβάλουν καν περιοδική δήλωση ΦΠΑ.
Εντωμεταξύ έντονο προβληματισμό προκαλούν τα νεώτερα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ, που αποτυπώνουν τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, καθώς η σταθερή αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν- μεταξύ αυτών και η Τρόικα- ότι η εισπραξιμότητα των βεβαιωμένων φόρων θα είναι χαμηλότερη των προβλέψεων και των προσδοκιών. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, προστέθηκαν τον Αύγουστο νέες οφειλές ύψους 588 εκατ. ευρώ στον φάκελο των ληξιπρόθεσμων οφειλών και πλέον οι οφειλές από την αρχή του έτους έχουν φτάσει στα 5,379 δισ ευρώ, ενώ αν τις αθροίσει κανείς με τις οφειλές έως 31/12, τότε οι οφειλές προς το Δημόσιο αγγίζουν τα 60 δις ευρώ.
Η κατάσταση των φοροελεγκτικών/ φοροεισπρακτικών μηχανισμών προβληματίζει και για έναν ακόμα λόγο την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Όπως προκύπτει από τα νέα αναλυτικά στοιχεία του ΚΕΠΥΟ, τον Αύγουστο ολοκληρώθηκαν μόλις 8 τακτικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα στο 8μηνο να μην έχει πιαστεί ακόμα ο στόχος του 6μηνου ήτοι οι 176 ολοκληρωμένοι έλεγχοι! Με βραδείς ρυθμούς προχωράνε και οι έλεγχοι στα άτομα μεγάλου πλούτου- προκαλώντας τη δυσφορία της Τρόικας- και είναι ενδεικτικό ότι μόλις τον Αύγουστο επιτεύχθηκε ο στόχος του 6μήνου ήτοι 280 έλεγχοι.Πηγή: iefimerida.gr[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης