Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Η έρευνα που αναδημοσιεύτηκε στα πλέον έγκυρα δίκτυα ειδήσεων του κόσμου, μελέτησε 54 χώρες και στα συμπεράσματα της αναφέρονται... 5.000 περιπτώσεις αυτοκτονιών λόγω οικονομικού αδιεξόδου, πέρα των αναμενόμενων αριθμών.
Η περίοδος που μελετήθηκε, σταματά το 2009, γεγονός που αποκλείει από τα τελικά νούμερα, ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων που αυτοκτόνησαν λόγω ανέχειας στη χώρα μας, μιας και οι δραματικές περικοπές πραγματοποιήθηκαν από το 2010 και έκτοτε. Παρ' όλα αυτά, τα στοιχεία που παραθέτονται είναι δραματικά.


Σε ΗΠΑ και Καναδά που σείστηκαν απ μεγάλα "κανόνια" επιχειρήσεων, οι αυτοκτονίες ανδρών αυξήθηκαν κατά 9%, ενώ σε Πολωνία, Ουγγαρία και Λιθουανία, τα ποσοστά έφτασαν στο 13.3% κατά μέσο όρο. Στις γυναίκες τα νούμερα έμειναν σχεδόν αμετάβλητα, με εξαίρεση τις ΗΠΑ, όπου αυξήθηκαν ελάχιστα.

Η αιτιολογία πίσω από αυτή τη διαφοροποίηση, έγκειται σύμφωνα με τους επιστήμονες στ γεγονός ότι οι άνδρες επωμίζονται συνήθως τα οικονομικά βάρη των οικογενειών.


Σύμφωνα με επισημάνσεις ειδικών μάλιστα, "οι χώρες που έχουν υιοθετήσει μέτρα ύφεσης, βλέπουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις αυτοκτονίες". Ακόμα περισσότερο απογοητευτική πάντως είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται μεταξύ των νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Στις 20 ευρωπαϊκές χώρες που μελετήθηκαν, η αύξηση των αυτοκτονιών είναι μεγαλύτερη από το 2009 και φτάνει το 10.8%, ενώ είναι αξιοσημείωτα τα στοιχεία αν γίνει προσπάθεια καταγραφής και εκείνων που αντιμετώπισαν ψυχικά νοσήματα. Τη θλιβερή πρωτιά πάντως των αυτοκτονιών από γενικά αίτια, διατηρεί η Γροιλανδία με 108 περιπτώσεις ανά 100.000 πληθυσμού, ακολουθεί η Λιθουανία με 31.8 και η Νότιος Κορέα με 31.7 συμβάντα.


Σε ότι αφορά τη χώρα μας, ενώ το 2000 βρίσκονταν στον πάτο της σχετικής λίστας με μόλις 2.5 αυτοκτονίες / 100.000 άτομα, το ποσοστό έφτασε το 2009 στο 3.5 αλλά πλέον υπολογίζεται πως έχει αυξηθεί κατά 37%, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αναδημοσιεύονται κ στους Financial Times.

Πηγή: kamikaze.gr[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης