Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Με θερμό χειροκρότημα ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του Γαλαξία του Αντώνη Φωνιαδάκη, στο Θέατρο Rex - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016. Ο Γαλαξίας αποτελεί την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ένα μαγικό σύμπαν - ανάμεσα στο χορό και το θέατρο- δημιούργησε ο, διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Αντώνης Φωνιαδάκης στην σκηνή του Rex, θέτοντας ερωτήματα για την γέννηση του σύμπαντος και την δημιουργία «εκ του μηδενός», με συνοδοιπόρους τη μουσική των Ιάννη Ξενάκη, Γκυαίργκυ Λίγκετι και Ζυλιέν Ταρρίντ, αλλά και τα φιλοσοφικά, επιστημονικά και θεωρητικά κείμενα.

Οι τέσσερις χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ Μάγδα Κούκου - Φέρρα, Στέλιος Κατωπόδης, Μάικλ Ντούλαν και Θανάσης Σολωμός, οι δύο ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου Λεονί Ξεροβάσιλα και Κωνσταντίνος Γεωργαλής, όπως επίσης οι τέσσερις χορευτές σύγχρονου χορού Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μάρω Σταυρινού, Γιάννης Λάβνερ, Πιερ Μαζεντί, ανταποκρίθηκαν θεματικά στην εξαιρετικά απαιτητική χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη, αλλά και στην ιδιαίτερη ερμηνεία των κειμένων.

Η λιτή αλλά εντυπωσιακή σκηνογραφία και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη, καθώς και ο ηχητικός σχεδιασμός και οι προβολές του Ζυλιέν Ταρρίντ συνέβαλαν αποφασιστικά στην υποβλητική ατμόσφαιρα της παράστασης. Υπεύθυνη για την επιλογή των κειμένων και την δραματουργία της παράσταση ήταν η Έρι Κύργια.

Επόμενες παραστάσεις 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 24, 25, 26, 27 Νοεμβρίου 2016 - Ώρα έναρξης 20.00 (Κυριακές στις 19.00).

Θέατρο ΡΕΞ - Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη

Μουσική Γκυαίργκυ Λίγκετι, Ιάννης Ξενάκης, Ζυλιέν Ταρρίντ
Σύλληψη – Χορογραφία – Σκηνοθεσία Αντώνης Φωνιαδάκης - APOTOSOMA
Σκηνογραφία – Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια Αντώνης Φωνιαδάκης
Σχεδιαστής ήχου - Βιντεοσκηνογράφος: Ζυλιέν Ταρρίντ
Συνεργάτις δραματουργός: Έρι Κύργια

Συμμετέχουν:

Οι ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου: Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Λεωνή Ξεροβάσιλα.
 
Οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Μάγδα Κούκου - Φέρρα, Στέλιος Κατωπόδης, Μάικλ Ντούλαν, Θανάσης Σολωμός.

Οι χορευτές σύγχρονου χορού: Γιάννης Λάβνερ, Πιερ Μαζεντί, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μάρω Σταυρινού.

Τιμές εισιτηρίων: 15ευρώ, 10ευρώ (φοιτητικό) / Πέμπτη ενιαία τιμή 13ευρώ.

Προπώληση ΕΛΣ: Ταμεία Θεάτρου Ολύμπια / Τρίτη - Κυριακή από τις 09.00 έως τις 21.00 & Δευτέρα από τις 09.00 έως τις 16.00 / Τηλ. Κέντρο 2103662100 / Ομαδικές πωλήσεις 2103711342 / Ηλεκτρονική προπώληση: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης