Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου) διοργάνωσε η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου).

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, αφού συνεχάρη για την πρωτοβουλία αυτή, τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων, ανέφερε: «Επιτρέψτε μου μια σύντομη προσωπική αναφορά. Η Μαρίκα Μητσοτάκη είχε διαγνωστεί, σε μια σχετικά προχωρημένη ηλικία, με καρκίνο του μαστού. Σε μια εποχή όπου υπήρχε μεγάλος δισταγμός και καχυποψία από πλευράς γυναικών να μιλήσουν με το όνομά της για αυτήν την αρρώστια. Η ίδια δεν είχε καμία δυσκολία να μιλήσει για το πρόβλημά της και με αυτόν τον τρόπο να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης. Η Μαρίκα Μητσοτάκη θεραπεύτηκε από τον καρκίνο του μαστού, όπως θεραπεύονται και οι πιο πολλές γυναίκες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διαγνώσουν αυτήν την κακοήθεια σε σχετικά πρώιμο στάδιο».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης. Να προτάξουμε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και κατανόησης και σημασίας της έγκαιρης πρόληψης. Το μήνυμα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο: Προσέξτε τον εαυτό σας. Πρώτα απ’ όλα για εσάς τις ίδιες, αλλά και για όσους σας αγαπούν και σας έχουν ανάγκη».

«Κάθε χρόνο 5.000 Ελληνίδες αρρωσταίνουν από καρκίνο του μαστού. Το 40% αυτών των γυναικών δεν έχουν κάνει ποτέ μαστογραφία. Οι γυναίκες που δεν έχουν κάνει ποτέ μαστογραφία προφανώς έχουν αυξημένη πιθανότητα να εντοπίσουν τη νόσο σε προχωρημένο στάδιο. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβαίνει. Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης. Να υποστηρίξουμε την ημέρα της ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού - την 25η Οκτωβρίου - και να προσθέσουμε και εμείς τη δική μας φωνή στην πολύ σημαντική προσπάθεια η οποία γίνεται από όλους τους αρμόδιους φορείς. Για να πούμε στις γυναίκες: Ναι, μετά τα 40 χρόνια, πρέπει κάθε χρόνο να κάνετε μαστογραφία, είτε αναλογική, είτε ψηφιακή. Και πρέπει βέβαια και η πολιτεία το κόστος αυτής της εξέτασης να μπορεί να το καλύψει» επεσήμανε και παρατήρησε: «Αλλά πρέπει πριν συζητήσουμε για τη λεπτομέρεια του τρόπου με τον οποίο μπορεί να καλυφθεί αυτό το κόστος, κυρίως να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα προκατάληψης και έλλειψης ενημέρωσης. Ειδικά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ειδικά σε γυναίκες με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο».

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία, παρότρυνε σ’ ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Ας προσθέσουμε, λοιπόν και εμείς τη δική μας φωνή και να στείλουμε το μήνυμα: Ναι, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να καταπολεμηθεί υπό την προϋπόθεση ότι εντοπίζεται νωρίς. Υπάρχει εξέταση η οποία μπορεί να τον εντοπίσει νωρίς και είναι η μαστογραφία. Όλες οι γυναίκες από τα 40 χρόνια και μετά πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν τη μαστογραφία. Έχω πλήρη αίσθηση ότι είναι μια μικρή ταλαιπωρία για εσάς, το ξέρω γιατί και εγώ κυνηγώ τη σύζυγό μου να είναι αυστηρή στο πρωτόκολλο και κάθε χρόνο να φροντίζει να κάνει τη μαστογραφία, άρα πρέπει να σας το θυμίζουμε συνέχεια».

Και καταλήγοντας, είπε: «Συγχαρητήρια, στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, την ευχαριστούμε για την παρουσία της σήμερα εδώ, την ευχαριστούμε που μέσα από τις κινητές της μονάδες δίνει τη δυνατότητα σε πολλές γυναίκες, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την πολύ σημαντική εξέταση. Μακάρι, να φτάσουμε στο σημείο σύντομα να έχουμε πολύ ξεκάθαρες κατευθύνσεις δημόσιας Υγείας και πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, έτσι ώστε και στη χώρα μας να φτάσουμε στο σημείο προκειμένου κανείς καρκίνος του μαστού να μην διαγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο»

Τέλος σημειώνεται ότι από το πρωί του Σαββάτου, κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας και πραγματοποιούσε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης