Το Ellas - Forum σας καλωσορίζει στην Δημόσια Συζήτηση του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο Forum θα πρέπει να έχετε εγγραφεί, εάν είστε ήδη μέλος απλά συνδεθείτε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

№ 1
 Ellas-Forum™


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Έγκυρο θεωρείται το ψηφοδέλτιο το οποίο φέρει σταυρό προτίµησης σηµειωµένο κακότεχνα, σημειώνει με κατεπείγουσα εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, θεωρείται έγκυρο το ψηφοδέλτιο, ακόμη κι αν ο σταυρός δεν έχει τις γραµµές του εντελώς κάθετες µεταξύ τους ή απόλυτα ευθείες ή τις τέσσερις πλευρές του ισοµεγέθεις ή σχηµατίστηκε µε περισσότερες από µία προσπάθειες του εκλογέα.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι, σύµφωνα µε τη νοµολογία του Ανώτατου Ειδικού ∆ικαστηρίου- άκυρο θα πρέπει να θεωρείται µόνο το ψηφοδέλτιο που φέρει διακριτικό γνώρισµα, που παραβιάζει το επιβαλλόµενο από το άρθρο 51 παρ. 3 του Συντάγµατος απόρρητο της ψηφοφορίας.

«Τέτοιου δε είδους διακριτικό γνώρισµα αποτελεί µόνον εκείνο το σηµείο, το οποίο µπορεί, σύµφωνα µε τα διδάγµατα της λογικής και της εµπειρίας, να προσδιορίσει άµεσα ή έµµεσα τον εκλογέα που ψήφισε µε το συγκεκριµένο ψηφοδέλτιο. Σε περίπτωση δε αµφιβολίας, το ψηφοδέλτιο πρέπει να θεωρείται έγκυρο, ενόψει της συνταγµατικής κατοχύρωσης του εκλογικού δικαιώµατος» προστίθεται στην εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
http://www.ellas-forum.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης